ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ
ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥΣ, ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΠΥΡΓΑΔΙΚΙΩΝ, ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ
“ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ”

Άγιος Νικόλαος, Χαλκιδική
Greek
English
German
Russian

Menu:

about pages :

Οι σελίδες αυτές είναι μία πρωτοβουλία του σωματείου τουριστικών καταλυμάτων "ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ " για την προώθηση και παρουσίαση των περιοχών της αρμοδιότητας του σωματείου: Αγίου Νικολάου, Βουρβουρούς, Μεταγγιτσίου, Όρμου Παναγιάς, Πυργαδικίων

Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Χρήσιμα τηλέφωνα:

Χρήσιμα τηλέφωνα και Δημόσιες υπηρεσίεςΠεριοχές

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥ
ΠΥΡΓΑΔΙΚΙΑ
ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙ
-----------------
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

 

Παραλίες

Οι παραλίες του Αγίου Νικολάου βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το χωριό και ξεχωρίζουν για την ψιλή κατάλευκη άμμο και την καταγάλανη θάλασσα με τα πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά.

Το επίνειο του Αγίου Νικολάου είναι ο Όρμος Παναγίας, ένα γραφικό λιμάνι, σε απόσταση μόλις 2,5 χιλιόμετρα από το χωριό. Με πεύκα που φιλούν το πρόσωπο της θάλασσας, με την κυκλική δαντελωτή του ακτογραμμή και φόντο την κορυφή του Άθω, του δίνουν το μοναδικό προνόμιο να αποτελεί την πόρτα απ’ όπου 100.000 επισκέπτες κάθε καλοκαιρινή περίοδο απολαμβάνουν μια κρουαζιέρα προς την Αθωνική πολιτεία. Απ’ τον Όρμο Παναγίας πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια για τον περίπλου της χερσονήσου του Άθω, καθώς και μικρές στάσεις στο νησάκι της Αμμουλιανής και στην Ουρανούπολη. Στις γραφικές ταβέρνες του Όρμου μπορούν να ικανοποιηθούν με τους εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες και οι πιο απαιτητικές γαστρονομικές επιθυμίες με τη συνοδεία του παραδοσιακού αγιονικολάτικου τσίπουρου.

Αμέσως μετά τον Όρμο βρίσκεται το Λαγονήσι με τους ατέλειωτους κόλπους και τις μαγευτικές ακρογιαλιές. Στην τοποθεσία αυτή μια διαυγέστατη ρηχή ακρογιαλιά προσφέρει στον επισκέπτη μια μαγευτική θέα.

Για τον παραθεριστή που θα ήθελε να βουτήξει στην πιο διάφανη θάλασσα, που θα επιθυμούσε να μαυρίσει ξαπλωμένος στην πιο όμορφη αμμουδιά, δεν έχει παρά να επισκεφτεί την ακτή του Πύργου. Η αρχαία Σίγγος τον περιμένει να του προσφέρει όλες τις σύγχρονες καλοκαιρινές απολαύσεις.

Στο άλλο άκρο της Τρανής Αμμούδας, η αξιοποιημένη εν μέρει πλαζ της παραλίας Λιβροχιού, με τις μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις, με την ασημένια αμμουδιά της, αποτελεί μια ασφαλή επιλογή για τον παραθεριστή, που θα ήθελε να κολυμπήσει σε σίγουρα και καθαρά νερά.

Στο μυχό του Σιγγιτικού κόλπου, μεταξύ Πυργαδικίων και Αγίου Νικολάου βρίσκονται οι ακτές: Ελαιώνας, Κορτήρι και Σαλονικιού. Πρόκειται για τρεις πανομοιότυπες, πεντακάθαρες, αμμουδερές ακτές, που μικρές βραχώδεις προεξοχές ξεχωρίζουν τη μία από την άλλη. Στην ακτή Σχοινιά και σε απόσταση 2,5 χ.λ.μ από τον οικισμό του Αγίου Νικολάου βρίσκεται η κατασκήνωση της Χ.Α.Ν.Θ.

Στον Όρμο Παναγίας, στην Τρανή Αμμούδα, στη Σαλονικιού και στο Λαγονήσι μπορείτε να φιλοξενηθείτε σε πεντακάθαρα, παραδοσιακά καταλύματα, καθώς και να βρείτε φρέσκο ντόπιο ψάρι, στα εστιατόρια της περιοχής.

Στον Άγιο Νικόλαο θα βρείτε Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας, Κέντρο Υγείας, φαρμακεία, ταχυδρομικό γραφείο (ΕΛΤΑ), supermarkets , διεθνή τύπο, ΑΤΜ και καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνη. Επίσης υπάρχει τακτική συγκοινωνία με δρομολόγια του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής προς και από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και τις γύρω περιοχές. Δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς του επισκέπτη με TAXI .

Αξιόλογες παραλίες περιοχής Αγίου Νικολάου